Honning, Sirup, Eddike og Chutney

Honning

Vi har bier for at sikre bestøvning af jordbær, frugtbuske og frugttræer. Et ekstra plus ved at holde bier er, at de producerer honning.

Vi slynger og rører normalt honning 3 gange pr sæson – afhængig af vejret. Honningen varierer i smag, farve og konsistens alt efter hvilke blomster bierne har trukket på.

  • Forårshonning: Ca først i juni. En lækker meget lys, mild og cremet honning
  • Sommerhonning: Ca midt juli. Lidt kraftigere mere gul honning
  • Sensommer honning: Sidst august. Kraftig, intens mørk honning.

Honningen produceres uden opvarmning og tappes på glas a 250 g.
Vejledende pris hos os er kr. 30,00.


Æblesirup

Krogsholm æblesirup fremstilles i eget produktionskøkken på gården. Vi anvender kun æbler af egen avl. Æblerne er håndplukkede og usprøjtede. Frugten koges til saft og herefter tilsættes sukker, rørsukker og masser af vanille. Massen koges kraftigt ind, så frugtsiruppen har en intens smag og passende tyk konsistens.

Æblesiruppen er sød, men syrlig og fortræffelig til is, pandekager, ovnbagte grøntsager, i dressinger, på ost olign. Prøv den også ovenpå skyr.

Æblesirup sælges i glas af 250 g og i flasker a 315 g.
Vejledende pris hos os hhv. kr. 45,00 og  kr. 55,00.


Eddike

Vi har nu også solbæreddike og ribseddike.

Æbleeddike

Krogsholm æbleeddike er en mild, frugtagtig og aromatisk eddike som egner sig godt til dressinger, syltning og madretter.

Æbleeddiken er fremstillet ved gæring af solmodne, sent plukkede æbler fra vores plantage. Eddiken er ikke filtreret, så naturligt bundfald kan forekomme. Vi laver eddiken i små portioner af forskellige æblesorter så udseendet kan variere.

Æbleeddiken sælges i flasker a 250 ml.
Vejledende pris hos os kr. 35,00.


Æblechutney

Vores æblechutney er hovedsaglig fremstillet af vores egne gode råvarer . Kun ingefær og sukker kommer udefra. Krogsholm æblechutney har en smule bid og smager godt som tilbehør til kød og ris-retter samt til ost.

Æblechutneyen indeholder æbler, æbleeddike, sukker, løg, hvidløg, peberfrugt, ingefær, chili og salt, og sælges i glas af 210 g.
Vejledende pris hos os kr. 40,00.